Racjonalni - Spirulina i chlorella właściwości - Wejdź na stronę i przeczytaj! Racjonalni Sp. z o.o.

Racjonalni - Spirulina i chlorella właściwości - Wejdź na stronę i przeczytaj!


Spirulina i chlorella właściwości

Dangeard zbadał próbki dihe i stwierdził, że jest to wysuszony przecier z wiosennej formy sinic z jeziora. Dihe jest używany do robienia bulionów do posiłków, a także sprzedawany na rynkach. Spirulinę zbiera się z małych jezior i stawów wokół jeziora Czad. W latach 1964 i 1965 botanik Jean Leonard potwierdził, że dihe składa się ze spiruliny, a później zbadał zakwit glonów w zakładzie produkującym wodorotlenek sodu. W rezultacie pierwsze systematyczne i szczegółowe badanie wymagań wzrostu i fizjologii spiruliny zostało przeprowadzone jako podstawa do rozpoczęcia produkcji na dużą skalę w latach 70.
Racjonalni Sp. z o.o.
Tel.: 795293590
Unii Lubelskiej 14 / 15
78-100Kołobrzeg
zachodniopomorskie
NIP: 6711816130
REGON: 321574557
www:


Otwarte:
Pon. - Pią. 9:00-16:00